Selecteer een pagina

Tips om online zichtbaar te worden

Online zichtbaar worden met je bedrijf dat heeft echt wel tijd nodig maar om zichtbaar te worden moet je ook wel iets doen! Dat gaat nu eenmaal niet vanzelf … Gewoon zitten wachten en niets doen daarmee word je niet zichtbaar. Je kan op 100 en 1 manieren zichtbaar worden maar ik ga je hier alvast enkele tips meegeven die je zeker eens kan uitproberen.

Het is niet zo omdat ik dit hier heb neergezet dat het ook effectief zal werken voor jezelf. Als je wil weten of het iets voor jou is dan moet je eigenlijk 6 maanden uitproberen en dan pas evalueren of het werkt. Dat is echt voor iedereen en alles het geval! Dus kies iets, ga ermee aan de slag, probeer het uit, hou het 6 maanden vol en kijk dan of het echt wel werkt.

Dus geef jezelf de ruimte om dingen te gaan uitproberen, speel met de tips die je hier vind en past het echt niet bij jou? Dat kan uiteraard ook zolang het maar goed voelt voor jou.

Tip 1: Ga aan de slag met je sociale media.

Je kan kiezen uit een heel gamma aan sociale media maar om het eenvoudig te houden beperk je tot 3 kanalen want ook op 1 kanaal kan je verschillende functies gaan gebruiken. Ik heb me op dit moment beperkt tot Instagram, Facebook en LinkedIn maar onrechtstreeks zit ik ook op YouTube en heb ik uiteraard een website met een blog en binnenkort ook een vlog en een podcast. Ik haal namelijk alle content voor mijn 3 sociale media kanalen uit mijn blog, vlog en mijn podcasts omdat dit grote bronnen zijn aan informatie.

Wil je te weten komen hoe ik dat doe? Blijf me dan zeker volgen want daar zal ik zeker nog meer over posten.

Tip 2: Ga netwerken, offline en online.

Ga in gesprek met mensen… Dat is eigenlijk ook wel belangrijk omdat je zo kan bepalen wie je ideale klant is. Heb je nu geen idee wat ik net zei over de ideale klant dan kan je even kijken naar mijn blog over de ideale klant.

Waar kan je netwerken? Denk maar aan een online evenement of een offline evenement, ook sociale media kanalen kunnen je de mogelijkheid geven om te netwerken. Maar als je online netwerkt is het goed om ze ook eens offline te halen…

Wanneer je offline netwerkt, zorg er dan ook echt voor dat je visitekaartjes hebt! Liefst up to date en zorg vooral voor herkenbaarheid met je huisstijl en je eigen logo.

Tip 3: Doe vooral iets …

Ga aan de slag met het schrijven van een blog of start met een vlog. Dit zijn alvast de gemakkelijkste wegen om snel zichtbaar te worden. Gebruik alles wat je schrijft ook meteen op je sociale media en connecteer alles met elkaar …

Dus ga vooral in de actie-stand staan want als jij op “OFFLINE” staat word je dus “ONLINE” ook niet zichtbaar! Neem je tijd, werk uit wat je allemaal zou kunnen verspreiden. Kijk even in je hoofd … ga voluit schrijven en pik daar de meest waardevolle zaken.

Nog een extraatje van mij …

Begin meteen met een strategie waarbij je elke maand enkele video’s maakt en op basis van de inhoud van deze video’s kan je blogs schrijven, visuals maken voor sociale media maar je kan er ook korte teksten uithalen die je dan kan verspreiden op al je verschillende kanalen. Dit noemen we eigenlijk Cross Mediale Marketing. Het is wat simplistische uitgelegd dan wat het is maar je kan via deze manier op hele korte tijd veel content maken die je dan al dan niet kan gaan inplannen, uitwerken en posten.

Nog even heel kort…

(1) Kies welke sociale media je wil inzetten en beperk je in het begin tot 1 kanaal. (2) Netwerk online maar ook offline. (3) Doe vooral iets want als je niets doet gebeurt er niets. (4) Zet Cross Mediale Marketing in.

Een warme, enthousiaste en ambitieuze groet,

Wil je graag leren hoe je je ideale klant kan leren kennen in 5 stappen?

Dan kan je je hier gratis aanmelden voor het webinar “Hoe leer je je klant kennen?”

Je leert 5 praktische stappen om je ideale klant te leren kennen en als bonus krijg je een exclusieve training over marktonderzoek met een handig werkboek.

Wil je graag leren hoe je je ideale klant kan leren kennen in 5 stappen?

Dan kan je je hier gratis aanmelden voor het webinar “Hoe leer je je klant kennen?”

Je leert 5 praktische stappen om je ideale klant te leren kennen en als bonus krijg je een exclusieve training over marktonderzoek met een handig werkboek.